Oslo -
26. Jan
-7 ºC
Historisk presentasjon - Trondheimsveien 5
I inngangspartiet Trondheimsveien 5D, er...
Postkasseskilt/Hvordan bestille nye
Styret ber den enkelte andelseier...
Borettslaget Trondheimsveien5 består av 108 andelsleiligheter hvorav 20 har tilhørende hybel.
Styret vurderer borettslaget som et trygt og sikkert borettslag.
Vi har de siste årene investert mye tid og ressurser i låssystemer på fellesdører og våre postkassestativ. Vi har videoovervåking flere steder i bygget og bakgården.
Borettslaget har en stor fellesterrasse i 9. etasje.
Økonomien til borettslaget er tilfredsstillende.
Borettslaget ingen problemer med andelseiernes innbetalinger.
USBL er vår rådgiver og regnskapsfører.
Borettslaget er medlem i boligbyggelagenes Sikringsfond (BBL Finans AS).
Borettslaget har individuell nedbetalings (IN) ordning.
Felleskostnadene i borettslaget kan deles inn i to deler, driftskostnader og kapitalkostnader. Driftskostnadene dekker forvaltningen av borettslaget herunder; forsikring, kommunale avgifter, vaktmester, trappe- og korridorvask, vedlikehold og varmtvann (borettslaget har ikke felles oppvarming). Pr juni 2020 ligger driftskostnadene på ca 61kr pr m2.
Nye heiser ble montert sommeren 2013. Heisene er finansiert gjennom eget lån som er nedbetalt i 2023. Kostnadene til heis er pt 5kr pr m2 (tillegg til driftskostnadene).
Borettslaget har kollektiv avtale med Telia om bredbånd og digital TV,med muligheter for individuell oppgradering til raskere bredbånd eller telefoni. Avtalen løper over 3 år fra høsten 2020. (tillegg til driftskostnadene)
Kapitalkostnadene er den største kostnaden for de beboerne som ikke har valgt å innfri sin andel av fellesgjelden. Dette beløpet betjener i dag rentene vi har på fellesgjelden. Når avdragsfri periode utløper vil også avdrag på fellesgjelden bli betjent gjennom felleskostnadene. Lånet er et annuitetslån og har avdragsfrihet frem til april 2016, og deretter 25års nedbetalingsperiode. Borettslaget har lån i Handelsbanken, med en rente på 3,25 (mai 2014).
Borettslaget er en del av Sameiet Trondheimsveien 5 A-E. Vi har tinglyste rettigheter (bruksrett) til bakgården. Bakgården Velforening forvalter bakgården, som idag er tilnærmet ferdig utbygget.
Under 20% av andelseierne leier ut sin egen leilighet. Styret følger borettslagsloven og våre egne vedtekter når det gjelder bruksoverlating. Styret vil minne om at andelseieren må bo i andelen i minst ett år før bruksoverlating kan innvilges.
Vi har en gjennomsnittlig omsetning (salg) av ca 18% av våre leiligheter hvert år
Kjetil Andreas Andersen
Styreleder
Styret@trondheimsveien5.no
290m2 solterrasse i 9.etasje
Borettslaget Trondheimsveien5 har sammen med nabo-sameiene opprettet Bakgården Velforening. Velforeningen forvalter vårt felles uteområdet mellom Trondheimsveien-Heimdalsgata-Lakkegata-Akerselven.
Hensikten med Bakgården Velforening er å ha en enhetlig styring av både drift, vedlikehold og investeringer på vårt felles uteområdet. Stiftelsesprotokollen for Bakgården Velforening er fundamentet for samarbeidet.
Uteområdet har grøntarealer, beplantning, benker & bord, lekeplass for barn, sykkelparkering, og felles renovasjonskontainere (husholdningsavfall og papp/papir).
Uteområdet er et meget trygt område som er avlåst med porter og gjerde langs Akerselven (Alle beboere har nøkkel til porten).
Uteområdet har belysning og avtale om snøfjerning om vinteren.
Det er utarbeidet egne ordensregler for området, for å sikre en gode og trygge opplevelser for alle.
Aker Sparebank og rådhuset i Aker Kommune har tidligere vært lokalisert i Trondheimsveien 5. Deler av eiendommen er i kategorien bevaringsverdig. Oslo kommune vedtok i 2003 å omgjøre kvartalet Trondheimsveien 5 fra å være et område for offentlig bygg og kontorer til å bli et levende område med boliger, næringsvirksomhet og bevertning for å legge til rette for et aktivt byliv og gode urbane boliger i dette sentrumsnære området.
Planen åpnet for 200 boliger og bygningene Aker Sparebank, Akerbygget og Stallen ble bestemt at skulle bevares. Ved ombygging, påbygging og modernisering skal hovedfasadens eksteriør beholdes eller føres tilbake til opprinnelig utseende. Det ble samtidig gitt tillatelse om oppføring av nybygg ellers i kvartalet. Det har siden 2004 foregått byggearbeider i kvartalet, og hele kvartalet mot Heimdalsgata og Lakkegata inkludert nybygg og parkeringskjeller ble ferdigstilt i 2010.
Bankbygget på hjørnet nærmest Nybrua ble i 1902 bygget som hovedkontor for Aker Sparebank, og har senere huset forskjellig kommunal virksomhet, først for Aker og senere for Oslo. Bygget er oppført etter gode, gammeldagse håndverksmetoder, med teglvegger og trekonstruksjoner i gulv og tak. Første etasje rommer en riktig gammeldags banksal med pompøse søyler, og 5 meters takhøyde, innmurte bankvelv mv. De øvrige etasjene var opprinnelig kontorer og bolig for selve banksjefen. Også her er det rik takhøyde og store vinduer. Bygningsfasaden kjennetegnes av en lokal bergart - grefsensyenitt - som bare finnes i den tidligere Aker kommune, og så vidt inn i Nittedal.
Første etasje er kjøpt og overtatt av SüdØst Eiendom AS. Eierne av dette selskapet er også eiere av de kjente restaurantene Dinner og Nodee i Oslo. SüdØst ble re-åpnet i februar 2012 som SüdØst Asian Crossover.Lokalene er totalrenovert og innbyr til et meget hyggeIig besøk. I etasjene over er det Borettslaget som holder til, med topp moderne leiligheter og hybler.
Akerbygget i krysset mot Heimdalsgata var opprinnelig oppført som Aker Raadhus, administrasjonsbygg for Aker kommune, og ble bygd i 1941-42. Etter kommunesammenslåingen i 1948 har den rommet forskjellige kommunale kontorer. Bygningene ble inntil april 2003 benyttet som kontorer for Oslo Kommune, Plan- og bygningsetaten.
Bygget bærer preg av å være oppført parallet med Olso rådhus. Tilsvarende arkitektoniske uttrykk med tegl-ornamenter, norsk naturstein, kobberbeslag og en håndverksmessig og kunstnerisk forseggjort byrådsal; Akersalen (utsmykket av Thore Heramb). Fasaden er i teglstein, med sokkeletasje kledd med plater av kalkstein fra Porsgrunn.
Trondheimsveien går gjennom bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Nordre Aker, Bjerke, Grorud og Stovner. Veien starter i enden av Storgata og Nybrua over Akerselva, og går nordover til bygrensen ved Gjelleråsen. Trondheimsveien 5 er adressen til bygningene som ligger nærmest Nybrua.
![]() |
||
|
Sameiet Trondheimsveien5 A-E |
||
![]() |
||
|